Podtatranská knižnica oslavuje v tomto roku svoje 60-te výročie

30.07.2012 Poprad

Poprad 30. júla (TASR) - Podtatranská knižnica v Poprade oslavuje tento rok už svoje 60-te výročie. Je regionálnou kultúrnou, informačnou a vzdelávacou inštitúciou v oblasti knižnej, bibliografickej, kultúrno-vzdelávacej a vydavateľskej činnosti.

Podtatranská knižnica už dlhé roky pôsobí záslužne v oblasti literatúry, kultúry či umenia. Okrem požičiavania kníh organizuje aj stretnutia s autormi, besedy, výstavy umenia či rôzne konferencie. V jej priestoroch môžu čitatelia využiť pripojenie na internet v lokálnej počítačovej sieti, či napojenie na centrálny informačný systém. Podtatranská knižnica má v súčasnosti už 10.000 členov, vo svojom fonde viac ako 400.000 kníh a dokumentov a do budúcna jasnú víziu. „Chceme, aby aj naďalej naša knižnica bola moderným, informačným, kultúrno-vzdelávacím centrom regiónu,“ povedala riaditeľka knižnice Anna Balejová.

Prvá písomná zmienka o verejnej knižnici v Poprade je síce ešte z roku 1925, ale oficiálne bola zriadená Okresná ľudová knižnica v Poprade v roku 1952. Knižnica sa každým rokom snaží rozširovať svoje služby napríklad o nové ponuky z oblasti literatúry pre deti a mládež, politickej literatúry či náučnej literatúry. „Oceňujem, že vedenie knižnice myslí aj na zdravotne postihnutých čitateľov a zriadilo bezbariérový vstup a poskytuje aj zvukové knihy pre nevidiacich a slabozrakých čitateľov. To všetko je naozaj záslužná a neoceniteľná práca,“ vyzdvihol prínos knižnice viceprimátor mesta Poprad Adrián Kromka.

TASR informovali z Mestského úradu v Poprade.
 

Vyberte región